Utflukt til fjellet bak Veroli - 1070 moh

Her er tips til en fin ettermiddagstur fra huset i Veroli. Fjellet San Giacomo ligger rett bak Veroli og er lett tilgjengelig fra huset. Fra huset går veien først ned 100 høydemeter fram til krysset ned mot Alatri. Her tar man til høyre og følger veien oppover. 575 høydemeter stiger man totalt. Den asfalterte veien går over til en grusvei for å ende opp som en svingete sti de siste meterne. På veien passerer man bondegårder og beitemarker for kuer og sau. Med ett befinner man seg i et landskap som minner om de italienske alper. På toppen ligger også et lite hus som gjetere og vandrere har brukt i lang tid.

Utsikten fra Monte S. Giacomo er verdt turen opp bakkene. Her ser man sørover mot Cassinoområdet og de lave fjellene. Østover ligger de snøkledde toppene over 2000 meter. Her ser man også Verolis andre store inngansport for fjellturer - Prato di Campoli. Nordover ser man i retning mot Roma. Et stort kors er satt opp på toppen som er synlig helt ned til Veroli.



En tur fra huset og opp til toppen er 4,9 km. På lenken kan du se turen på GPS: Fottur til toppen av San Giacomo på Garmin Connect